logo-oddelek-za-biologijo
Search
Close this search box.

Pozdravljeni!

Vabimo vas, da se nam pridružite pri praznovanju mednarodnega Darwinovega dne, s katerim obeležujemo rojstni dan naravoslovca Charlesa Darwina, ki se je rodil 12. februarja 1809. S praznovanjem Darwinovega dne v Sloveniji se priključujemo aktivnostim, ki v tem obdobju potekajo po celem svetu v sklopu »Mednarodnega Darwinovega dneva«. Namen praznovanja je spodbuditi ljudi v Sloveniji, predvsem mlade, h kritičnemu presojanju, neutrudnemu iskanju resnice in radovednosti ter k razmišljanju o pomenu osebnostne integritete, poguma in načelnosti. Vse te lastnosti so odlikovale Darwina in ga vodile na velikem intelektualnem potovanju ob odkrivanju zakonitosti evolucije.

Osrednji slovenski dogodek bo potekal v petek 10. februarja 2023, ob 17.00 v Zbornični dvorani Univerze v Ljubljani, Kongresni trg 12 (vhod z Vegove ulice), na katerem bo izr. prof. dr. Božo Frajman (Inštitut za botaniko, Univerza v Innsbrucku, Avstrija) predstavil predavanje z naslovom:

Od genov do cvetov: evolucija raznolikosti rastlin.

Ob tej priložnosti bo izr. prof. dr. Božo Frajman nagovoril slovensko javnost tudi s poslanico ob mednarodnem Darwinovem dnevu 2023.

Posnetke dosedanjih poslanic ter predavanj ob mednarodnem Darwinovem dnevu lahko uporabite v izobraževalne namene in si jih ogledate na https://dbs.splet.arnes.si/2023/01/darwinov-dan-2023/.


Veselimo se srečanja z vami na dogodku! 

Vodstvo Društva biologov Slovenije in organizacijski odbor dogodka

                                          

Večna pot 111, 1000 Ljubljana, Slovenija

Scroll to Top
Skip to content