logo-oddelek-za-biologijo
Search
Close this search box.

Na Zemlji nismo sami – delimo si jo s številnimi vrstami bakterij, gliv, rastlin in živali. Na tem planetu si želimo kot vrsta dolgo in dobro živeti. Zase bomo poskrbeli samo, če bomo dobro poskrbeli za naravo in za druga živa bitja. Biologija je zato predmet, ki se tako ali drugače tiče skoraj vseh!

 

Trenutno smo priča skokovitemu razvoj tehnologij in netrajnostnemu izkoriščanju virov na našem planetu. Posledica so biodiverzitetna kriza, uničevanje naravnega okolja in naraščanje človeške populacije. To so izzivi, ki nujno zahtevajo reševanje ter vključevanje raziskav s področij naravoslovnih ved kot so biologija, ekologija in kemija.

 

Oddelek za biologijo je raznolika skupnost biologov, ekologov, kemikov in izobraževalcev, ki si je zadala cilj razumeti živi svet od molekularnih osnov do globalnih ekosistemov. Pridobivamo nova znanja, izobražujemo bodoče raziskovalce in učitelje, ki bodo dovolj odprti in prilagodljivi, da bodo znali odgovarjati na izzive prihodnosti in pridobljeno znanje prenašati na prihajajoče rodove.

 

Na oddelku izvajamo celo vrsto vrhunskih raziskav, zaposlujemo podiplomske študente ter delujemo kot raziskovalci in pedagogi. Naše podiplomsko usposabljanje odpira nove zaposlitvene možnosti na številnih naravoslovnih področjih. Učiteljem ponujamo strokovni razvoj. Trudimo se, da smo na našem področju, ki se nenehno spreminja, v koraku z razvojem.

 

Vabimo vas, da se nam pridružite!

Predstojnica oddelka za biologijo  red. prof. dr. Jana Ambrožič Dolinšek

Scroll to Top
Skip to content