logo-oddelek-za-biologijo
Search
Close this search box.

Spoštovani!

Vabimo vas, da se nam pridružite praznovanju Mednarodnega Darwinovega dne, s katerim obeležujemo rojstni dan naravoslovca Charlesa Darwina, ki se je rodil 12. februarja 1809.

S praznovanjem želimo spodbuditi ljudi, zlasti mlade, h kritičnemu presojanju, neutrudnemu razkrivanju resnice in nebrzdani radovednosti, k razmišljanju o pomenu intelektualne pokončnosti, osebnostne  integritete, poguma in načelnosti. Vse te lastnosti so odlikovale Darwina in ga vodile na velikem intelektualnem potovanju ob odkrivanju zakonitosti evolucije. Praznovanje poteka po vsem svetu v mesecu februarju.

Za uvod v letošnji osrednji dogodek je na spletu že na voljo posnetek predavanja prof. dr. Borisa Kryštufka, z naslovom Darwinov kaos ter posnetek poslanice (oba si lahko ogledate na povezavi: https://dbs.splet.arnes.si/2022/01/darwinov-dan-2022/). Vabimo pa vas  na osrednji slovenski dogodek, na katerem boste lahko sodelovali v razpravi s prof. dr. Borisom Kryštufkom na temo Darwinov kaos in s prof. dr. Gregorjem Belušičem na temo Naravni izbor kot nujnost razvoja kompleksnih organizmov.  

Zaradi pandemije covid-19  bo osrednji dogodek potekal videokonferenčno, 10.2.2022, ob 11. uri. Za udeležbo se registrirajte na naslovuhttps://bf-uni-lj-si.webex.com/bf-uni-lj-si/j.php?RGID=re1e249b3ba45e46ea0fe161525dd2270.

Vabimo vas, da se tudi v vaši organizaciji (na univerzah, šolah in drugih ustanovah) pridružite praznovanju Mednarodnega Darwinove ga dne (12. 2. 2022) z dogodki, da nekaj misli in dejavnosti posvetite pogumu, modrosti in iskrenosti, ki jih potrebujemo za osebni in družbeni napredek.

Če boste ob tej priložnosti v vaši organizaciji pripravili kakšen dogodek, nam lahko pošljete podatke, da jih objavimo tudi na naši spletni strani.

Veselimo se vašega sodelovanja!

 

prof. dr. Alenka Gaberščik                                      doc. dr. Simona Strgulc Krajšek

predsednica DBS                                                     sekcija za izobraževanje DBS

Scroll to Top
Skip to content