logo-oddelek-za-biologijo
Search
Close this search box.

Sviloprejke – Zgodovina, Kultura, Tradicija in Znanost

V torek, 20. februarja, med 9. in 15.30 uro vabljeni na Fakulteto za kmetijstvo in biosistemske vede na ogled razstave in kataloga “Sviloprejke – Zgodovina, Kultura, Tradicija in Znanost” (“Silkworms – History, Culture, Traditions and Science”), ki je bil izdan ob stoletnici postavitve temeljnega kamna Svilogojskega inštituta v Padovi (1923 – 2023).

Kot vabljena gostja razstave bo italijanska umetnica Martina Fontana ob 14. uri v predavalnici Auditorium Magnum predstavila svoj projekt “1262”. Predstavitev in predavanje umetnice Martine Fontane je zaradi edinstvene sinergije med svilogojstvom in umetnostjo namenjeno za študente študijskega programa 2. stopnje – Kmetijstvo, 1. letnik. 

 

Razstava bo vključevala tudi umetniške izdelke in fotografsko gradivo konzorcija Aracne, ki zajemajo različna dela, povezana s svilarsko potjo partnerskih držav ARACNE. Predstavljena bodo tudi dela slovenskih avtoric in avtorjev Katedre za tekstilne materiale in oblikovanje Fakultete za strojništvo UM, Srednje šole za oblikovanje Maribor ter Klekljarskega društva Ljubljana in članic klekljarskih skupin iz Ljubljane vključujoč kokone in svileno nit slovenskih rejcev sviloprejk.

 

Andreja Urbanek Krajnc, nacionalna koordinatorica projekta

 

& Organizacijski odbor srečanja projekta ARACNE

Scroll to Top
Skip to content