logo-oddelek-za-biologijo
Search
Close this search box.

Obvestilo dekana študentom

Drage študentke in dragi študenti

Izteka se semester, ki ga je epidemija zaznamovala še bolj, kot prejšnjega. Ocenjujemo, da ste se predavanj udeležili na visoki ravni, nekaj preostalih eksperimentalnih vaj pa bomo pričeli izvajati že prihodnji teden. Izvajalce opozorite na morebitne že dogovorjene izpitne obveznosti, kar bodo upoštevali.

Pred nami je izpitno obdobje, ki je namenjeno vašim pripravam na izpite. Izpitne roke bi sicer smeli zamakniti v poletni semester, vendar izpitov v živo verjetno še nekaj časa ne bo, zato je usmeritev fakultete, da se čim več izpitov izvede v času izpitnega obdobja. Zamaknili se bodo praviloma le izpiti, kjer snov še ni bila obdelana ali za zamik obstojijo drugi tehtni razlogi. Profesorjem smo svetovali, da se v primeru dvoma zmeraj odločijo za rešitev, ki je ugodnejša za vas študente.

Glede urnikov za naslednji semester vas bomo obvestili čez dva tedna, ko bo več znano glede sproščanja ukrepov. Pedagoško prakso bomo planirali v običajnem terminu. V kolikor izvedba takrat še ne bo možna, se bomo odločili, bodisi za zamik na kasnejši termin, bodisi za alternativne oblike izvedbe kot npr. preko www.razlagamo.si in podobno.
Simulacija širjenja virusa, ki jo pripravljajo raziskovalci na FNM (https://fizika.fnm.um.si/elementor-1496/), žal ne obeta hitre zaustavitve virusa zgolj na osnovi omejitvenih ukrepov, tudi zato ker jih mnogi ne upoštevajo v zadostni meri. Vabim vas k odgovornemu odnosu do sebe in družbe.

Drage študentke in dragi študenti, želim vam veliko uspehov v izpitnem obdobju in da se čim prej varno srečamo v živo na naši Fakulteti za naravoslovje in matematiko.

Vse dobro in ostanite zdravi.

Vaš dekan

Scroll to Top
Skip to content