logo-oddelek-za-biologijo
Search
Close this search box.

Predstavljamo našega študenta in dajemo idejo za praznična obdarovanja!

Sem Miha Leitinger, star sem 24 let in prihajam iz okolice Maribora. Sem diplomiran ekolog in naravovarstvenik in študent magistrskega programa Biologije, ekologije in naravovarstva. Poleg plesa in petja sem velik ljubitelj vseh rastlin in živali, med študijem pa sem se najbolj navdušil nad botaniko. Že kot malega so me fascinirali tropski gozdovi in živali, ki v njem živijo, svojemu gekonu sem sam izdelal terarij, prav tako pa sem imel doma vedno akvarije, v katerih sem spreminjal kompozicije kamnov, rastlin in ostale dekoracije. Že nekaj let sem navdušen tudi nad vsemi vrstami tropskega sadnega drevja kot so citrusi, papaja, guava, pitaja, jaboticaba in druge, ki jih imam doma. Ob ustvarjanju mi pomagata moja psička Miša in papiga Eli.

Svojim prijateljem sem ob posebnih priložnostih vedno rad podaril rastline, pa sem bil potem velikokrat razočaran ker jim le-te niso preživele. Zato sem prišel na idejo, da ustvarim ekosistem v steklenih posodah, za katerega ne bo treba veliko skrbeti.

Svoje prve terarije sem izdelal decembra leta 2019, ki sem jih podaril bližnjim kot božična darila. Navdih sem dobil pri nekaterih tujih izdelovalcih terarijev, ki sem jih spremljal na socialnem omrežju Instagram. Nato sem nekaj časa eksperimentiral in ustvarjal, da sem prišel do svojega trenutnega ‘recepta’ za izdelovanje terarijev. Oktobra leta 2020 sem nato s pomočjo družine ustvaril podjetje Tropicarium.

Kasneje sem ponudbo razširil še s terarijskimi rastlinami in tropskimi sobnimi rastlinami. Za bolj izkušene in entuziastične rastlinoljubce pa se trudim, da so v moji ponudbi vedno tudi rastline, ki jih po navadi ne srečamo prosto v prodaji.

Scroll to Top
Skip to content